چرا در ارتفاعات خونریزی گوارشی بیشتر شیوع دارد؟
چرا در ارتفاعات خونریزی گوارشی بیشتر شیوع دارد؟
خونریزی گوارشی دستگاه گوارشی ممکن است در ارتفاعات بالا بوجود آید و شیوع آن در ارتفاعات بالاتر بیشتر از ارتفاعات پایین تر است.
گزارشهای زیادی از خونریزی های شدید گوارشی در بین کوهنوردان ارائه شده است. یکی از احتمالاتی که ممکن است توضیح دهنده این مشکل بوحود آمده باشد زخم های ناشی از مصرف استروئید ها یا همان کورتون ها از جمله دگزامتازون در ارتفاعات است که مصرف این دارو بعنوان یکی از داروهای خط اول درمان در ارتفاع زدگی استفاده می شود.
همچنین مصرف داروهای ضد سردرد مثل بروفن نیز در ارتفاعات شایع است. برخی افراد نیز بطور سرخود و بدون نظر پزشک از داروی آسپیرین در ارتفاعات استفاده می کنند که نگارنده بارها در افراد مختلف مشاهده نموده است.
برای آنهایی که زخم معده دارند دقیقا مشخص نیست که چرا شیوع این خونریزی ها در ارتفاعات افزایش می یابد ولی شیوع خونریزی بدنبال مصرف داروهای فوق در تحقیقات مختلف ثابت شده است.
اگر کوهنوردی دارای سابقه زخم های گوارشی است بهتر است برای پرهیز از مصرف داروهایی که ممکن است باعث خونریزی گوارشی شوند پیش از رفتن به ارتفاعات نشانه های زخم را کنترل و نسبت به درمان بیماری خود اقدام نمایند.
در صورت خونریزی گوارشی که ممکن است با استفراغ و یا مدفوع خونی یا تیره همراه باشد فرود از ارتفاعات بی درنگ پیشنهاد می شود. مشخص نیست که داروهای کاهش دهنده اسید معده بتوانند کمک کننده باشند اما این افراد بایستی:
1- برای درمان زیر نظر پزشک از داروهای مهارکننده پمپ پروتون مانند امپرازول و پنتوپرازول استفاده نمایند. 2- ضمنا از مصرف هر دارویی بدون نظر پزشک جدا بپرهیزند.
3- قبل از برنامه حتما نسبت به درمان بیماری زمینه ای گوارشی خود اقدام نمایند.
نظرات (۰)